How to ease the transition to college when mental health is a concern

Related posts


Koment

Lëvizja nga shkolla e mesme në kolegj mund të jetë një përpjekje, veçanërisht për studentët me shqetësime të shëndetit mendor. Por sot ka mënyra për ta bërë më të lehtë.

“Në vitet e fundit, dhe veçanërisht që nga fillimi i pandemisë, burimet e kampusit për të gjithë studentët janë shumuar dhe përpara ardhjes në kampus është kur studentët duhet të lidhen me burimet që u nevojiten,” thotë Amy Gatto, drejtoreshë e kërkimit dhe vlerësimi në Mendjet aktivenjë organizatë që punon për ta bërë të folurit për shëndetin mendor në kampus po aq të natyrshme sa të flasësh për shëndetin fizik.

Një sondazh i vitit 2021 nga Shoqata Shëndetësore e Kolegjit Amerikan prej rreth 100,000 studentësh të kolegjit zbuluan se 16 për qind e burrave të kolegjit dhe 33 për qind e grave të kolegjit ishin diagnostikuar me ankth, dhe 14 për qind e burrave të kolegjit dhe 25 për qind e grave të kolegjit ishin diagnostikuar me depresion.

A studim i publikuar në qershor nga Healthy Minds Network – i cili kryen kërkime mbi shëndetin mendor të studentëve të kolegjit – duke përfshirë më shumë se 350,000 studentë në 373 kampuse midis 2013 dhe 2021 zbuloi se Numri i studentëve që plotësonin kriteret për një ose më shumë probleme të shëndetit mendor në vitin 2021 ishte dyfishuar që nga viti 2013.

Pandemia ekspozoi ndarjen e shëndetit mendor midis studentëve të kolegjit, thotë studimi

Kjo nuk ishte surprizë për Sarah Lipson, një hetuese kryesore për rrjetin dhe autore kryesore të studimit.

“Të jetosh në një mjedis të ri dhe larg shtëpisë shpesh mund të krijojë rrethana dërrmuese dhe stresuese, dhe së fundmi ne kemi shtuar stresin e pandemisë në përzierje,” thotë Lipson, një profesor i politikave shëndetësore në Shkollën e Shëndetit Publik të Universitetit të Bostonit. Për studentët me një gjendje të diagnostikuar të shëndetit mendor, shton ajo, strategjia e tyre për suksesin e kolegjit duhet të përfshijë krijimin dhe zbatimin e një plani të shëndetit mendor (shih “10 këshilla për lëvizjen tuaj në kampus”).

Jaiden Singh, 20 vjeç, një student i ri në Universitetin e Arizonës, i cili lufton me stresin dhe ankthin e lidhur me akademik, është një shembull i mirë i dikujt që bëri punën e nevojshme përgatitore përpara se të zbriste në kampus.

Singh, i cili ishte anëtar i Active Minds në shkollën e mesme, tha se fakti që Universiteti i Arizonës kishte një kapitull Active Minds ishte “një faktor kyç” në zgjedhjen e tij për të ndjekur shkollën atje. Për më tepër, përpara se të fillonte kolegjin në vjeshtën e vitit 2020, ai studioi faqen e internetit të qendrës së këshillimit të universitetit, ku gjeti një përzgjedhje të fuqishme shërbimesh, duke përfshirë këshillimin individual dhe grupor.

Gjatë vitit të tij të parë, mësimet ishin të largëta për shkak të pandemisë. Singh jetonte në shtëpi, por ai kujton se vlerësoi një webinar në internet që i ndihmoi studentët të riformulonin situatën e tyre.

“Unë mund të parashikoja semestrin tjetër me shpresë në kampus dhe të isha i lumtur që kisha një vend të sigurt për të qenë ndërkohë,” thotë ai.

Shëndeti mendor i fëmijëve po përkeqësohet. Por kjo i parapriu pandemisë.

Që kur u transferua në kampus në vjeshtën e vitit 2021, Singh ka përfituar nga këshillimi një-në-një, ndër shërbimet e tjera.

“Unë e pashë procesin e marrjes … shumë të lehtë, që ishte një faktor i madh, dhe është për shumë studentë, sepse vetëm fillimi i aksesit në shërbime mund të jetë i vështirë,” thotë Singh. Në Arizona, qendra e këshillimit ofron një sërë shërbimesh, duke përfshirë seanca mbi aftësitë e relaksimit, ankthin e testit, mallin për shtëpinë dhe menaxhimin e kohës.

Trajtimi dhe medikamentet

Për studentët që vazhdojnë terapinë dhe/ose medikamentet në kolegj dhe “të cilët mund të kenë nevojë të ndryshojnë mjekët dhe farmacitë, është thelbësore që këto kalime të ndodhin përpara afatit … në mënyrë që studentët të shmangin ndërprerjet në kujdesin e tyre pikërisht kur përvoja e tyre e re, emocionuese e kolegjit po fillon” thotë Shabana Khan, një mjeke dhe drejtore e teleshëndetit për Departamentin e Psikiatrisë së Fëmijëve dhe Adoleshentëve në Shkollën e Mjekësisë NYU Grossman në Nju Jork.

Khan, i cili kryeson komitetin e telepsikiatrisë të Shoqatës Amerikane të Psikiatrisë, thotë se ndryshimi i rregullave të teleshëndetësisë e bën veçanërisht të rëndësishme për studentët që do të ndjekin kolegj në një shtet tjetër të zbulojnë nëse do të jenë në gjendje të vazhdojnë kujdesin me klinikët e tyre aktualë që trajtojnë.

Pasi Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore deklaroi a emergjenca e shëndetit publik në janar 2020, shumë shtete dhe sigurues zgjeruan llojet e ofruesve të kujdesit shëndetësor që janë në gjendje të shohin pacientët e tyre në internet, si dhe llojet e shërbimeve teleshëndetore që mund të ofrohen.

Në disa raste, ndryshimet specifike të shtetit lejuan profesionistët e kujdesit shëndetësor të të gjitha llojeve, duke përfshirë psikiatër, psikologë dhe punonjës socialë, të shihnin pacientët në internet edhe kur një pacient ishte larguar nga shteti.

Pandemia i shtyn kolegjet të rishikojnë, përmirësojnë përpjekjet e shëndetit mendor

Megjithatë, sot, disa sigurues kanë filluar të rikthejnë mbulimin për teleshëndetin dhe shumë ofrues janë të shqetësuar për përfundimin e fleksibilitetit (në korrik, HHS rinovuar rregullat për 90 ditë) kanë ndaluar së paku pacientët nga distanca. Pacientët duhet të rishikojnë me ofruesit e tyre nëse do të jenë në gjendje të vazhdojnë kujdesin, përpara se të shkojnë në kolegj, thotë Khan. “Qendrat e këshillimit të kolegjit mund të ndihmojnë në kalimin e studentëve në praktikues të rinj,” shton ajo.

Një mbrëmje të kësaj pranvere, qindra studentë në Universitetin Yeshiva me qendër në Nju Jork morën pjesë në një diskutim të organizuar nga kapitulli Active Minds të kolegjit, i cili paraqiste tre studentë që flisnin për udhëtimet e tyre të shëndetit mendor. Drejtori i qendrës së këshillimit të kolegjit, Yael Muskat, ishte krenar dhe i pa befasuar.

“Ne punojmë me studentët tanë për ta bërë shëndetin mendor një temë të sigurt për të diskutuar dhe për të kërkuar ndihmë në kampuset tona,” thotë Muskat. Ashtu si shumë kampuse, Yeshiva nuk mbështetet vetëm tek studentët për të kërkuar qendrën e këshillimit, por gjithashtu promovon në mënyrë aktive shërbimet e saj, të cilat përfshijnë Ngjarjet e shqyrtimit të depresionit, grupet e ankthit, seminare dhe folës.

Në orientimet semestrale, studentë-vullnetarë dhe stafi ofrojnë një mirëseardhje të ngrohtë për këdo që është i interesuar të mësojë më shumë rreth qendrës.

Të ndihesh i dobët, thuaj dikujt

Bisedat rreth shëndetit mendor janë bërë më të zakonshme që nga fillimi i pandemisë, kështu që gjeni atë person që ndihet i sigurt për të folur me të, thotë Kelly Davis, nënkryetare e asociuar e advokimi i bashkëmoshatarëve dhe të rinjve në Shëndetin Mendor në Amerikë, i cili lidh njerëzit me burimet e shëndetit mendor.

Studentët me shqetësime të shëndetit mendor duhet të përdorin ditët e tyre të para në kampus për t’u prezantuar me këshilltarët rezidentë, stafin këshillues dhe studentët e tjerë që takojnë në konvikte, klasa dhe sallën e ngrënies. Këta hapa do t’i ndihmojnë ata të zhvillojnë një komunitet për të ndarë përvojën e tyre të kolegjit dhe për të arritur nëse jeta në kolegj fillon të duket dërrmuese, thotë Davis.

10 këshilla për lëvizjen tuaj në kampus

1. Studioni opsionet e kampusit përpara se të dilni nga shtëpia. Studentët me një diagnozë të shëndetit mendor duhet të pyesin ofruesin e tyre nëse mund të vazhdojnë seancat e tyre personalisht ose nga distanca, thotë Shabana Khan, një mjeke dhe drejtore e teleshëndetit për Departamentin e Psikiatrisë së Fëmijëve dhe Adoleshentëve në Shkollën e Mjekësisë NYU Grossman në Nju Jork. Nëse jo, kërkoni këshillën e ofruesit nëse duhet të vazhdoni të këshilloheni me një ofrues të ri në kolegj; nëse përgjigja është po, kontaktoni qendrën e këshillimit të kampusit për udhëzim.

2. Rishikoni sigurimin tuaj shëndetësor. Në përgjithësi, sigurimi dikton se cilët ofrues mund të shihni dhe sa do të paguani për vizitat dhe mjekimin. Mbani në mend se disa studentë ndryshojnë planet e sigurimit kur fillojnë kolegjin, thotë Kelly Davis, nënkryetare e asociuar e advokimit të bashkëmoshatarëve dhe të rinjve në Shëndetin Mendor në Amerikë, duke përfshirë kalimin në një plan shëndetësor universitar më pak të shtrenjtë. Nëse ofruesit e kampusit paguajnë një tarifë dhe nuk marrin sigurimin tuaj, pyesni nëse qendra e këshillimit ofron ndonjë kujdes falas ose me çmim të reduktuar dhe nëse ka ofrues lokalë që mund të marrin sigurimin tuaj. Gjithashtu hetoni nëse klinikat lokale të shëndetit mendor ofrojnë shërbime falas ose në një shkallë rrëshqitëse tarifash. Nëse është e mundur, lërini ofruesin tuaj aktual të flasë me ofruesin tuaj të ardhshëm “për t’i kapur ata në trajtimin tuaj”, thotë Khan.

3. Gjeni qendrën e këshillimit herët. Prezantojeni veten me stafin, veçanërisht nëse jeni duke kaluar në kujdes në kampus. Mbani në dispozicion numrat e kontaktit të qendrës në rast urgjence për ju ose një shok klase, ose për çdo pyetje që ju lind.

4. Keni një plan mjekimi. Sipas Healthy Minds Network, një e katërta e studentëve të kolegjit marrin medikamente për shëndetin mendor. Është e rëndësishme të flisni me mjekun tuaj për medikamentet që merrni dhe çdo gjë që duhet të ndryshoni ose shtoni përpara se të niseni për në shkollë dhe të plotësoni recetat përpara se të shkoni në kampus. Pasi të jeni në kolegj, kontaktoni qendrën e këshillimit të kampusit për ndihmë në marrjen e furnizimeve urgjente ose ndihmë në marrjen e recetave në një farmaci të re.

5. Përgatituni për emergjenca. Pyetni punonjësit e qendrës së këshillimit se kë të telefononi nëse ndiheni të stresuar, të mbingarkuar, të pasigurt ose të aftë për të dëmtuar veten ose të tjerët, thotë Victor Schwartz, bashkëpunëtor i lartë dekan për mirëqenien dhe jetën studentore në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Qytetit të Nju Jorkut. Shumë kampuse po postojnë gjithashtu gjerësisht rreth 988, një linjë telefonike kombëtare për parandalimin e vetëvrasjeve që filloi në korrik. Studentët mund të telefonojnë ose të shkruajnë 988, ose të telefonojnë 1-800-273-TALK (1-800-273-8255).

6. Hapuni me të tjerët. Që nga fillimi i pandemisë, bisedat për shëndetin mendor janë bërë më të zakonshme, kështu që ndërto mbi këtë. Zyrtarët e kampusit duan që ju të lulëzoni dhe të dini se tranzicioni mund të jetë i vështirë, thotë Davis. “Në ditët tuaja të para, përshëndetuni këshilltarëve rezidentë, fakultetit, stafit këshillues, shokëve të klasës në internet, në mënyrë që të filloni të zhvilloni një komunitet dhe të ndiheni rehat duke ndarë atë që ndiheni.”

7. Prekni shërbime të tjera. Studentët me shqetësime të shëndetit mendor dhe një paaftësi të të mësuarit të diagnostikuar ose çështje të funksionimit ekzekutiv duhet gjithashtu t’i ndajnë ato të dhëna me qendrën e mbështetjes akademike, thotë Saul Newman, dekan i asociuar për arsimin universitar në Shkollën e Marrëdhënieve Publike në Universitetin Amerikan në DC “Kjo duhet të jetë në vend përpara fillimit të një semestri,” shton Newman. Nëse ndiheni të mbingarkuar nga një klasë ose detyrë ndërsa semestri ec përpara dhe mendoni se nuk do të jeni në gjendje ta përfundoni atë, kontaktoni profesorin sa më shpejt që të jetë e mundur, thotë Schwartz.

8. Merrni pjesë. Të bësh miq të rinj është mënyra më e mirë për të zbutur stresin dhe për të lehtësuar ankthin dhe depresionin, thotë Schwartz. Elizabeth Lunzer, 21 vjeç, e cila u diplomua në UCLA këtë vit dhe ishte anëtare e kapitullit Active Minds të shkollës, thotë se përfshirja i dha asaj një vend të sigurt për të diskutuar ankthin e saj me njerëz që e kuptonin dhe kujdeseshin për mënyrën se si ndihej.

9. Gjeni hapësirën tuaj të këshillimit. Që nga fillimi i pandemisë, shumë njerëz kanë kaluar në terapi në distancë, edhe kur ofruesi dhe pacienti janë në të njëjtin kampus. Studentët duhet të jenë të sigurt që të kenë një hapësirë ​​private për seancat, thotë Anushka Gupta, 19, studente e dytë në Universitetin e Nju Jorkut. Nëse dhoma juaj nuk është një opsion, pyesni qendrën e këshillimit, bibliotekën ose qendrën e aktiviteteve studentore nëse ka një dhomë që mund ta keni për vete një herë në javë për seanca.

10. Prindërit mund të jenë një sistem mbështetës për disa. Prindërit, kujdestarët dhe anëtarët e familjes nuk janë domosdoshmërisht të përfshirë në lidhje me çështjet shëndetësore kur një student është 18 vjeç ose më i vjetër. Nëse një student dëshiron të përfshijë prindërit dhe të tjerët në kujdesin e tyre, ai mund të pyesë qendrën e këshillimit se si të heqë dispozitat e konfidencialitetit për t’i mbajtur ata të informuar.Source link

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − eight =

RECOMMENDED NEWS

FOLLOW US

BROWSE BY CATEGORIES

BROWSE BY TOPICS

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.