As D.C. Health leader departs, vaccine equity again comes into focus

Related posts


Koment

Duke qëndruar përballë një turme muajin e kaluar përgjatë korridorit të Rrugës 14 të Distriktit, drejtoresha në largim e DC Health LaQuandra Nesbitt paralajmëroi për një shpërthim viral në zhvillim me të cilin përballet qyteti dhe detajoi strategjinë e departamentit të saj për të vaksinuar banorët.

Ishte një skenë e njohur, me rrethana të reja.

Nesbitt u bë një fytyrë e papritur e qeverisë së qytetit të DC më shumë se dy vjet më parë pasi pandemia e koronavirusit solli vendimet e shëndetit publik nën vëzhgimin e përditshëm, shpesh duke mbajtur peshën kryesore të kritikave nga banorët dhe anëtarët e Këshillit të DC që nuk pajtoheshin me arsyetimin e saj.

Tani, ndërsa Distrikti evoluon në një pikë e nxehtë për linë e majmunëvedo të duhet të trajtojë këtë krizë të fundit të shëndetit publik pa Nesbitt, i cili dha dorëheqjen muajin e kaluar, duke i dhënë fund garës së saj gati tetëvjeçare në krye.

Ndërsa kryebashkiaku Muriel E. Bowser (D) fillon kërkimin e saj për një drejtor të ri, avokatët për meshkujt homoseksualë dhe biseksualë në qytet – të cilët mbajnë rrezikun më të lartë për linë e majmunëve – thonë se drejtuesi i ardhshëm i departamentit duhet të bazohet në strategjinë e shëndetit publik, ekipi i Nesbitt i krijuar për koronavirusin që në përgjithësi ka qenë efektiv: partneriteti me organizatat e komunitetit për të arritur banorët që mund të mos i besojnë qeverisë së qytetit ose të mos kenë akses në burime.

Dhe ndërsa ata kanë vënë re një përhapje më të butë në përgjithësi me vaksinën kundër lisë së majmunit në krahasim me koronavirusin, ata menduan se disa banorë të zgjuar që kualifikoheshin për vaksinimin e kishin më të lehtë të aksesonin injeksionet kur u bënë të disponueshme për herë të parë, duke rindezur bisedat për barazinë shëndetësore.

“Ndjehem shumë i penduar për shumë njerëz që përdorën Nesbitt si thes goditjeje për gabimet që kishte DC. [during coronavirus], ajo bëri më të mirën që mund të bënte dhe nuk ishte e vetmja vendimmarrëse,” tha avokatja e gjatë e arsimit Mysiki Valentine, e cila është me ngjyrë dhe homoseksual. “Shpresoj që drejtori i ardhshëm të ketë përvojë [our underserved neighborhoods]; qyteti duhet të marrë një qasje bazë për të ndryshuar rezultatet për komunitetet zezake dhe kafe.”

Nesbitt, 44 vjeç, u fut në shkencë me nxitjen e nënës së saj, një punëtore blu e cila ishte e bindur se karriera në STEM kishte të ardhmen më të fortë. Pasi u angazhua në inxhinieri dhe biokimi, Nesbitt u angazhua në mjekësinë familjare, duke fituar diplomën e saj mjekësore nga Universiteti Shtetëror Wayne dhe master për shëndetin publik nga Harvard – edhe kur ajo haste pengesa. Si një grua e zezë 5 këmbë 9 – më e gjatë në taka që ajo preferon – Nesbitt herë pas here merrej me komente të papërshtatshme nga kolegët e saj të shkollës mjekësore.

“Arriti në pikën ku njerëzit që më stërvitën do të më thoshin se isha frikësues – çfarë do që unë të bëj me këtë?” ajo kujtoi në një intervistë, duke përshkruar një mikroagresioni shpesh i synuar drejt grave të zeza në mjedise profesionale. “Unë thjesht do të kërkoja trajnim dhe mundësi nga njerëz që nuk shqetësoheshin nga kjo.”

Ndërsa stërvitej për diplomën e saj, Nesbitt kuptoi se specializimi në mjekësinë familjare nënkuptonte se ajo mund të ndihmonte një gamë të gjerë pacientësh: të trajtonte një fëmijë 6 muajsh në një moment përpara se të vlerësonte një 70-vjeçar me sëmundje kronike shëndetësore. Dëshira e saj për të krijuar një ndikim të gjerë përmes punës së saj përfundimisht e tërhoqi atë drejt politikave dhe qeverisë së qytetit: Ajo iu bashkua DC Health si zëvendësdrejtoreshë e lartë e politikave në vitin 2008 dhe vazhdoi të drejtonte Departamentin e Shëndetit Publik dhe Wellness në Louisville Metro në 2011. Bowser , pasi u zgjodh për herë të parë si kryebashkiak i DC, e ktheu Nesbitt në drejtimin e departamentit të shëndetësisë në 2015.

DC kishte rezultate të përziera në luftën kundër HIV në vitin 2020, thuhet në raport

Mandati i Nesbitt përkoi me reduktime të ndjeshme të vdekshmërisë foshnjore, si dhe në rastet e reja të HIV-it në qytet, megjithëse progresi atje ngadalësuar gjatë pandemisë, dhe banorët zezakë dhe latinë ende përbëjnë një pjesë disproporcionale të rasteve. Nesbitt në vitin 2015 krijoi gjithashtu Zyrën e Barazisë Shëndetësore të departamentit, e ngarkuar me çmontimin e barrierave ndaj kujdesit shëndetësor dhe aksesit, veçanërisht në komunitetet në lindje të lumit Anacostia.

Por në asnjë moment roli i saj nuk ishte aq i dukshëm sa ishte gjatë kulmit të pandemisë, kur ajo shfaqej pothuajse çdo ditë pranë Bowser, duke i përditësuar banorët për ndryshimin e tendencave dhe politikave, veçanërisht kur informacioni i besueshëm për virusin vdekjeprurës ishte i pakët dhe ankthi publik ishte në maksimumin e saj.

Në një deklaratë, anëtari i Këshillit të DC Vincent C. Gray (D-Ward 7), komiteti i të cilit mbikëqyr departamentin e shëndetësisë, falënderoi Nesbitt për “udhëheqjen e Distriktit në kohën më të vështirë të pandemisë Covid, kur nuk kishte shumë informacione që ndaheshin nga administrata Trump”.

“Ishte një përleshje vetëm për të marrë furnizime, për të zbatuar politikat e vaksinimit dhe për të krijuar qendra testimi në të gjithë Distriktin mes kaosit masiv,” shtoi Grey. “Unë respektoj vendimet e vështira që ajo duhej të merrte për të ngadalësuar përhapjen e Covid-19.”

Ndërsa profili i Nesbitt u rrit gjatë pandemisë, megjithatë, u rrit edhe kritika publike – shpesh në formën e pyetjeve nga reporterët dhe anëtarët e këshillit në lidhje me rekomandimet e departamentit të saj për të vendosur ose lehtësuar mandatet dhe kufizimet dhe sa të dhëna të koronavirusit i zbuloi qyteti për publikun.

Ndonjëherë, ato biseda bëheshin të diskutueshme: në maj, kur disa anëtarë të këshillit iu afruan asaj me pyetje rreth raportuar një gabim në të dhënat e qytetit drejtuar Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, Nesbitt në një letër akuzoi ligjvënësit se “nënçmon besimin në DC Health dhe shëndetin publik”.

Drejtoresha e Shëndetësisë së DC, LaQuandra Nesbitt do të largohet nga posti

Nesbit kujtoi një diskutim “të ashpër, akuzues” me këshillin në janar 2021 në lidhje me procesin e departamentit për shpërndarjen e barabartë të takimeve për vaksinat e koronavirusit, kur dozat u bënë të disponueshme për herë të parë për të moshuarit e qytetit. Në atë kohë, të moshuarit nga repartet më të pasura përbënin një pjesë disproporcionale të emërimeve të kufizuara për vaksinat, madje duke ecur nëpër rreth drejt klinikave që qyteti kishte hapur në lagjet më të varfra, ku rezultatet nga virusi ishin më të rënda.

Disa anëtarë të këshillit, duke vajtuar tarifë e pabarabartë i virusit në të gjithë Distriktin, i bëri thirrje DC Health të rezervojë takime për vaksinat për njerëzit që jetonin në lagje specifike, të goditura fort në vend që të shërbenin i pari. Nesbitt fillimisht u përgjigj se ishte poshtëruese për të sugjeruar që banorët e zinj ishin më pak të aftë për të bërë një takim me sukses, por departamenti përfundimisht ndryshoi procesin e regjistrimit, duke lejuar vetëm banorët me kode postare të caktuara të regjistroheshin për vaksina në ditë të caktuara. Rezultatet të përmirësuara.

“Ne mësuam se njerëzit me burime dhe mjete do të futeshin në komunitetet me ngjyrë në të cilat nuk kishin shkuar kurrë më parë për të marrë vaksina – ju patë njerëz që shkonin nga Reparti 3 në Repartin 8 – dhe publiku e shikonte atë sikur departamenti i shëndetësisë nuk kishte një strategji e barabartë, që ishte e pasaktë,” tha Nesbitt në konferencën për shtyp në lidhje me linë e majmunëve muajin e kaluar. “Por ne e zbatuam këtë si një mësim të nxjerrë. Tani, planifikimi bëhet për njerëzit me ngjyrë dhe jo vetëm për vendndodhjen.”

Takimet kaluan brenda pak minutash

DC Health ka bërë tashmë disa rregullime në mënyrën se si shpërndan dozat e vaksinës së lisë së majmunit, të cilat janë në furnizim i shkurtër që kur u bënë të disponueshme për herë të parë në qershor. Javën e kaluar, departamenti u zhvendos në a strategji me një dozë të vetme për të imunizuar një numër më të madh banorësh. Mbrojtësit në përgjithësi e kanë duartrokitur atë lëvizje, si dhe mesazhet e përgjithshme të departamentit për linë e majmunëve, që përfshin një fokus në edukimin e grupeve me rrezik të lartë.

Por ashtu si me koronavirusin, ata vunë re se banorët më të privilegjuar dukej se kishin një avantazh të hershëm në marrjen e goditjeve.

Në fund të qershorit dhe në fillim të korrikut, përpara se të krijonte një sistem pararegjistrimi për vaksinën, DC Health kryesisht reklamoi numrin e saj të kufizuar të takimeve të vaksinës kundër lisë së majmunëve përmes mediave sociale, duke shkaktuar një nxitim që ndonjëherë çonte në rrëmbimin e tyre. brenda minutave.

“Kisha miq të bardhë, homoseksualë që më thanë se kishin pajisje të shumta të hapura përpara tyre dhe ata ishin në gjendje t’i rifreskonin të gjitha në të njëjtën kohë për të marrë takimet e tyre,” tha Matthew Rose, një aktivist i zi, homoseksual në Distrikt. “Ju po e bëni këtë në një sfond të tërë të Covid dhe po thoni se ne do të përqendrohemi në barazinë shëndetësore. Megjithatë, ato ditë të hershme për linë e majmunëve nuk dukeshin të barabarta.”

Çfarë duhet të dini për simptomat, trajtimet dhe mbrojtjen e lisë së majmunit

Departamenti i shëndetësisë po i jep përparësi pakicave racore dhe etnike përmes sistemit të tij të pararegjistrimit, tha Nesbitt; qyteti ka kërkuar të administrojë 35 për qind të dozave të tij të vaksinës për burrat me ngjyrë, afrikano-amerikanë dhe latino-amerikanë, të cilët gjithashtu plotësojnë kriteret e tjera të pranueshmërisë.

“Ne duam të sigurohemi që nuk jemi në një pozicion në DC ose në nivel kombëtar ku dozat e vaksinave shkojnë në mënyrë disproporcionale në komunitetet e pasura ose aksesohen vetëm nga meshkujt homoseksualë, të bardhë në marrëdhënie monogame, të cilët nuk po demonstrojnë faktorë të tjerë rreziku,” shtoi Nesbitt.

Deri më tani, rezultatet kanë qenë të përziera: ndërsa banorët e zinj përbënin rreth një të katërtën e rasteve të lisë së majmunëve të qytetit, ata morën vetëm rreth 14 përqind të dozave të vaksinës që ishin administruar në fund të korrikut, tha Nesbitt. Në mesi i korrikutdepartamenti i shëndetësisë raportoi se banorët e White DC përbënin 76 përqind të vaksinimeve kundër lisë së majmunëve dhe 65 përqind të rasteve.

Ashtu si qyteti u mbështet në kishat, organizatat e komunitetit dhe lajmëtarë të tjerë të besueshëm për të shuar dezinformimin e vaksinës së koronavirusit dhe për të ulur barrierat për të hyrë në të. lënduar në mënyrë disproporcionale banorët e zinjNesbitt shpreson që grupet që i shërbejnë komunitetit të zi LGBTQ-plus mund të ndihmojnë në mbylljen e disa boshllëqeve me linë e majmunëve ndërsa emërimet për vaksinat bëhen më të disponueshmedhe për të ndihmuar në minimizimin e stigmës që lidhet me virusin.

Lufta për të mbrojtur homoseksualët, burrat biseksualë nga lija e majmunëve ekspozon pabarazitë

“Ka të ngjarë të ketë burra queer të zinj që nuk do ta marrin vaksinën sepse njerëzit nuk supozohet të dinë se janë queer. Kjo është arsyeja pse është edhe më kritike që të eliminojmë stigmën rreth lisë së majmunëve dhe të sjellim doza vaksinash në komunitet”, tha Valentine. “Njerëzit duhet të ndihen të sigurt duke marrë këto doza vaksinash; DC duhet të varet më shumë nga ato organizata të komunitetit.”

Një frymë bashkëpunimi

Pasi Nesbitt njoftoi dorëheqjen e saj muajin e kaluar, Bowser u zotua të nisë një kërkim mbarëkombëtar për drejtorin e ri të DC Health. Në ndërkohë, ajo zgjodhi Sharon Lewismë parë zëvendësdrejtor i lartë në departament, për të marrë detyrën.

Për të adresuar siç duhet pabarazitë në rezultatet shëndetësore që kanë vazhduar prej kohësh në Distrikt, dhe për të lehtësuar sfidat në emergjencat e ardhshme të shëndetit publik, avokatët thonë se drejtuesi i ardhshëm i departamentit duhet të ketë përvojë pune në lagjet e pashërbyera të qytetit – një hap i rëndësishëm për të fituar besimin e njerëzve të cilët shpesh janë ndjerë të lënë jashtë bisedave për shëndetin publik.

“Nesbitt bëri shumë gjëra të mahnitshme për qytetin, por ka ende boshllëqe të barazisë midis racave të ndryshme,” tha Rose. Drejtori tjetër, shtoi ai, “duhet të bëjë punën e vështirë për të folur me njerëzit që janë më të prekur dhe të kuptojë se çfarë kanë nevojë.”

Marc Morial, president dhe CEO i Lidhjes Kombëtare Urbane, një organizatë për mbrojtjen e të drejtave civile dhe urbane, tha se gjatë pandemisë, shumë drejtues të qytetit dhe departamentit të shëndetësisë panë përfitimet e përfshirjes në organizata që tashmë kishin sulme me anëtarët e komunitetit të cenueshëm – duke rritur aksesin ndaj shërbimeve duke ndihmuar banorët e kujdesshëm të blejnë mesazhe rreth kujdesit shëndetësor.

Në mënyrë ideale, drejtori i ardhshëm i DC Health “nuk do të kërkonte një sasi të madhe trajnimi në punë,” tha Morial, dhe do të kishte familjaritet me qytetin, veçanërisht në zonat ku rezultatet shëndetësore janë më të këqijat.

“Natyrisht, ata duhet të shkojnë te Dr. Keni bërë ndonjë gabim? Diçka që dëshironi të kishit bërë ndryshe?’”, shtoi ai. “Ju nevojiten organizata të bazuara në komunitet, organizata të bazuara në besim që punojnë me të, që flasin dhe u ofrojnë njerëzve akses. Qeveria nuk mund ta bëjë vetëm, spitalet nuk mund ta bëjnë të vetme, keni nevojë për infrastrukturë që njerëzit i besojnë.”

Ndërsa largohet nga DC Health, Nesbitt mbetet me një vlerësim të ngjashëm.

“Shpresa ime është që ndërsa agjencia ecën përpara, ne do të shohim një bashkëpunim më të madh për këto çështje shëndetësore që janë kaq të rëndësishme për t’i zgjidhur qytetin, në partneritetet tona dhe në të gjithë qeverinë,” tha ajo. “Kur ne kemi atë frymë kolegjialiteti dhe jemi duke udhëhequr me njerëzit në mendje, së pari, ne mund t’i bëjmë gjërat”.Source link

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × five =

RECOMMENDED NEWS

FOLLOW US

BROWSE BY CATEGORIES

BROWSE BY TOPICS

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.