Abortion bans are discouraging all kinds of doctors from red states

Related posts


Komentoni

Pas pak vitesh, aftësitë e Olgert Bardhit do të jenë shumë të kërkuara. Një rezident i vitit të parë në mjekësinë e brendshme në Qendrën Mjekësore Jugperëndimore të Universitetit të Teksasit në Dallas, ai do të jetë një mjek i plotë deri në vitin 2025 në një vend duke u përballur me mungesën e mjekëve të kujdesit parësor.

Problemi për Teksasin: Për shkak të ligjeve të rrepta të shtetit kundër abortit, Bardhi nuk është i sigurt se do të qëndrojë atje.

Megjithëse ai nuk ofron kujdes për abortin tani, ligjet që kufizojnë procedurën kanë krijuar konfuzion dhe pasiguri se cilat trajtime janë të ligjshme për abortin dhe e pengojnë atë edhe të këshillojë shtatzënë pacientët për opsionin e abortit, tha ai. Ndihma dhe nxitja e një aborti në Teksas gjithashtu i ekspozon mjekët ndaj padive civile dhe ndjekjes penale.

“Patjetër që më shqetëson”, tha Bardhi. “Nëse një pacient hyn dhe ju nuk mund t’i ofroni kujdesin që supozoni për mirëqenien e tij, ndoshta unë nuk duhet të praktikoj këtu. Mendimi më ka shkuar në mendje.”

Ai po balancon shqetësimin e tij me ndjenjën e tij se mund të bëjë më shumë mirë duke qëndruar, duke përfshirë këshillimin e pacientëve për marrjen e kontracepsionit.

Pasiguria e Bardhit pasqyron një hezitim më të gjerë midis disa mjekëve dhe studentëve të mjekësisë që po rishikojnë perspektivat e karrierës në shtetet e kuqe, ku ligjet që rregullojnë abortin kanë ndryshuar me shpejtësi që nga rrëzimi i Gjykatës së Lartë. Roe kundër Wadesipas intervistave me profesionistë të kujdesit shëndetësor dhe avokatë të shëndetit riprodhues.

Një firmë e madhe rekrutimi mjekësor tha se kohët e fundit kishte 20 mjekë obstetër-gjinekologë që refuzuan pozicionet në shtetet e kuqe për shkak të ligjeve të abortit. Ngurrimi shtrihet përtej atyre që janë të interesuar të ofrojnë kujdes për abortin, pasi ligjet që synojnë të mbrojnë një fetus mund t’i hapin mjekët ndaj detyrimeve të reja ose të kufizojnë aftësinë e tyre për të praktikuar.

Mbetet e paqartë se sa tërësisht merren vendimet e karrierës në mes të trazira dhe konfuzion që nga vendimi i Gjykatës së Lartë mbi Organizata e Shëndetit të Grave Dobbs kundër Jackson do të përkthehet në një zhvendosje të qëndrueshme gjeografike. Por në mes të një mungesë kombëtare të praktikuesve të shëndetit riprodhues, provat e hershme tregojnë se shtetet e kuqe, të paktën, e kanë vënë veten në disavantazh në konkurrencën për ofruesit kryesorë të vijës së parë, thanë ekspertët.

Një staf i madh i kujdesit shëndetësor firma, AMN Healthcare, tha që klientët në shtetet me ndalime të abortit kanë probleme më të mëdha për të plotësuar vendet e lira të punës, sepse disa kandidatë të mundshëm OB/GYN as nuk do të marrin në konsideratë mundësitë në shtetet me ndalime të reja ose në pritje të abortit.

Tom Florence, president i Merritt Hawkins, një kompani AMN Healthcare, përmendi 20 raste që nga vendimi i Gjykatës së Lartë, ku perspektivat në mënyrë specifike refuzuan të zhvendoseshin në shtetet ku të drejtat riprodhuese janë në shënjestër nga ligjvënësit.

“Të bisedosh me rreth 20 kandidatë që deklarojnë se do të refuzonin të praktikonin në ato shtete kufizuese, kjo është sigurisht një trend që po shohim,” tha Florence. “Kjo sigurisht që do të ndikojë në gjërat që ecin përpara.”

Tre kandidatë refuzuan një nga rekrutuesit e firmës, i cili po punonte për të plotësuar një punë të vetme në mjekësinë fetale të nënës në Teksas, ai tha: “Të tre shprehën frikën se mund të gjobiten ose të humbasin licencën për kryerjen e punës së tyre.”

Në një shembull tjetër, një mjek i kontaktuar me telefon nga një rekrutues i AMN Healthcare duke u përpjekur të plotësonte një post në një gjendje kundër abortit “thjesht tha, ‘Roe kundër Wade’ dhe e mbylli telefonin,” tha Florence.

Florence tha se ndryshimi ka implikime veçanërisht serioze për spitalet e vogla rurale, të cilat mund të përballojnë vetëm një numër të vogël specialistësh të nënave ose, në disa raste, vetëm një.

“Ata mund të lindin qindra foshnja çdo vit dhe të shohin disa mijëra pacientë,” tha ai. “Mungesa e mundshme e një OB/GYN që mund të jetë në komunitetin e tyre, nëse jo për vendimin e Gjykatës së Lartë, është shumë domethënëse. Barrën do ta mbajnë pacientët.”

Thjesht, shtoi Florence, asnjë nga rekrutuesit nuk kishte hasur në një mjek të vetëm që kërkonte të praktikonte në një shtet, sepse kishte ndaluar abortin.

Në një studim të Fondacionit të Familjes Kaiser 202175 përqind e OB/GYN-ve thanë se praktikat e tyre nuk ofrojnë aborte për qëllime të ndërprerjes së shtatzënisë.

Megjithatë, ndalimet e shkruara gjerësisht të abortit në të gjithë Shtetet e Bashkuara kanë hedhur një të ftohtë në praktikën më të gjerë të shëndetit riprodhues, thonë udhëheqësit e mjekëve të zakonshëm që mbështesin të drejtat e abortit. Në shtetet pa përjashtime për jetën dhe shëndetin e gruas, thonë ata, standardet rutinë të kujdesit po anulohen.

Ata shqetësohen për këtë kufizimet në trajnim sepse mjekët e rinj do të minojnë rekrutimin e talenteve të rinj. Ata janë të shqetësuar për kufizimet në trajtimi i fertilitetit. Ata parashikojnë që legjislaturat konservatore do të kërkojnë të vendosin ndalime për disa lloje kontracepsioni, duke përfshirë IUD-të dhe ilaçet e Planit B. Shumica e republikanëve në Dhomën e SHBA votuan kundër muajin e kaluar një masë që mbron të drejtën për kontracepsion.

Për më tepër, shumë mjekë OB/GYN, edhe nëse nuk kryejnë vetë abort, besojnë fuqishëm në autonominë dhe vendimmarrjen e pacientit, thanë drejtuesit akademikë dhe klinikë.

“Edhe mjekëve në shtetet kufizuese nuk u është dashur kurrë të merren me këtë lloj ndërhyrje politike dhe mbikëqyrje legjislative,” tha Eve Espey, kryetare e departamentit të obstetrikës dhe gjinekologjisë në Universitetin e New Mexico dhe një mjek në Qendrën UNM për Shëndetin Riprodhues. . “Është një ndërhyrje e jashtëzakonshme në një zonë të gjerë të kujdesit shëndetësor riprodhues.”

Një OB/GYN rezident i vitit të tretë në OKB. M., Alana Carstens Yalom ndoqi shkollën mjekësore në Universitetin Tulane, në New Orleans. Ajo kishte pasur idenë për t’u kthyer në Luiziana për praktikën e saj mjekësore. Jo më. Ajo dëshiron që kujdesi për abortin të jetë pjesë e praktikës së saj OB/GYN dhe Luiziana ka një ndalim.

“Tani nuk mendoj se ky është një opsion për mua,” tha ajo.

Mjekët, rezidentët e mjekësisë dhe studentët e mjekësisë thanë në intervista se janë të shqetësuar për ndikimin në profesion. Si të lundroni karrierat në peizazhin e ri është një temë kryesore e diskutimit si midis mjekëve, ashtu edhe të kursantëve, thanë ata.

Mayrose Porter, një vendase në Austin, e cila është studente në Kolegjin e Mjekësisë Baylor në Hjuston, tha se do të aplikojë për rezidencat në shtetin e saj të origjinës, por se pjesa tjetër e zgjedhjeve në listën e saj do të jetë vetëm në shtetet ku aborti është i ligjshëm. Në terma afatgjatë, Porter, një anëtar i Studentëve të Mjekësisë për Zgjedhje, nuk pret të ushtrojë mjekësi në Teksas.

“Ideja që unë dhe mjekët e tjerë të ardhshëm thjesht nuk do të jemi këtu është e trishtuar për mua personalisht dhe e trishtuar për komunitetin,” tha ajo, duke theksuar se po fliste vetëm për vete, jo për Baylor. “Ka njëfarë faji që po braktis komunitetin ku jam rritur.”

Në Nebraska, Sistemi Shëndetësor Metodist në Omaha ka vetëm dy specialistë me ekspertizë në shtatzënitë me rrezik të lartë, të cilët gjithashtu mund të kryejnë procedurat e zgjerimit dhe evakuimit për të hequr një fetus. Spitali i lejon abortet vetëm në situata që kërcënojnë shëndetin dhe jetën e gruas. Një grup OB/GYN nga Nebraska, duke përfshirë specialisten metodiste të fetusit të nënës Emily Patel, kanë formuar një komitet lokal të veprimit politik për të nxitur legjislaturën të mos miratojë një ndalim të abortit.

Ata po paralajmërojnë për “efektet e poshtme” të një ndalimi të abortit në shëndetin riprodhues më gjerësisht.

Një shembull i zakonshëm është për një grua, uji i së cilës është prishur rreth 18 ose 19 javë. Rreziqet e vazhdimit të asaj shtatzënie për shëndetin e gruas dhe fetusit përfshijnë problemet e zhvillimit të fetusit dhe rrezikun e infeksionit për gruan.

Por nën ndalimin e propozuar të abortit në Nebraska, tha Patel, nuk është e qartë nëse edhe shpjegimi i opsioneve të ndërprerjes në një rrethanë të tillë do të ishte i ligjshëm.

“Imagjinoni që jemi në një gjendje me një ndalim, dhe ai fetus ka rrahje të zemrës dhe pacienti që është ulur përballë meje nuk është i sëmurë. Kjo do të jetë një situatë e vështirë për një mjek, “tha Patel. “Një mjek nuk do të dëshirojë të jetë në një pozicion ku do të ndiqen penalisht për ofrimin e kujdesit dhe këshillimit rutinë.”

Është lloji i pasigurisë ligjore dhe rreziku që mjekët kryesorë do të përpiqen të shmangin, shtoi ajo: “Këto shtete ku ndalimet po hyjnë në fuqi do të kenë vështirësi në rekrutimin për gjeneratën e ardhshme të OB/GYN.”

Kundërshtarët e abortit thanë se shqetësimet për rrezikun ligjor dhe kufizimet përtej abortit me zgjedhje janë të tepërta.

“Ka shumë mitologji dhe keqkuptime rreth asaj se çfarë do të thotë kjo për shëndetin riprodhues,” tha Sandy Christiansen, një OB/GYN që është drejtoreshë mjekësore e një qendre shtatzënie Maryland Care Net, e cila inkurajon gratë të vazhdojnë shtatzënitë. “Nuk duhet të ketë asnjë problem” për trajtimin e një aborti me ilaçe ose ndërhyrje kirurgjikale, tha ajo.

“Ata nuk duhet të shqetësohen për licencat e tyre nëse po praktikojnë një standard të kujdesit,” tha Christiansen, i cili është anëtar i Shoqatës Amerikane të Obstetërve dhe Gjinekologëve Pro-Life.

Ajo pranoi njëfarë konfuzioni: “Shpresojmë, ligjet që do të vijnë do të sqarojnë disa nga këto gjëra.”

Një tjetër anëtare e grupit të mjekëve kundër abortit, profesoresha e asociuar Susan Bane, në Kolegjin Barton, një institucion i vogël i lidhur me të krishterët në Karolinën e Veriut, tha se ajo beson se hezitimi për të lëvizur në shtetet me ndalimin e abortit do të kufizohet në përqindjen e vogël të OB/GYN. mjekët që duan të bëjnë abort elektiv.

“Nëse do të jesh në shkollën e mjekësisë dhe dëshiron të bëhesh mjek obstetër dhe dëshiron të bësh aborte, do të zgjedhësh një shtet ku është e ligjshme,” tha ajo.

Sistemet spitalore në shtetet me kufizime të abortit, duke përfshirë Utah, Teksas, Mississippi, Alabama dhe Ohio, nuk iu përgjigjën kërkesave për koment ose refuzuan t’u përgjigjen pyetjeve se si po i afrohen sfidave të mundshme të mbajtjes dhe rekrutimit.

Një sistem i madh shëndetësor me bazë në Utah, Intermountain Healthcare, liston 10 vende të lira pune për mjekë OB/GYN në faqen e tij të internetit, më të shumtën nga çdo specialitet për të cilin po rekruton. Një zëdhënëse në Intermountain, me sa duket pa dashje, përfshiu një gazetar të Postit në një email për ekipin e marrëdhënieve me publikun pasi The Post pyeti për sfidat që plotësonin ato vende të lira në dritën e ligjit të abortit në Utah: “Ne duhet të strategjikojmë një përgjigje për të refuzuar me mirësjellje në mënyrë që të mund të qëndroni larg kësaj çështjeje.”

Mjekët thanë se po përballen me pasojat e legjislacionit të formuluar gjerësisht të shkruar nga politikanë pa njohuri të detajuara mjekësore. Mjedisi krijon një shkallë të lartë rreziku ligjor dhe profesional për specialistët, tha David Turok, një profesor i asociuar i OB/GYN në Universitetin e Utah, i cili është gjithashtu anëtar bordi i Mjekëve për Shëndetin Riprodhues, i cili mbështet të drejtat e abortit.

“Ajo që ne kemi janë ligje që nuk janë përfaqësuese të praktikës mjekësore, që nuk janë të përshtatura në mënyra që ne mendojmë ose flasim si profesionistë mjekësorë,” tha Turok, “dhe kjo e bën atë konfuze.”

Zyrtarët në disa shtete po punojnë për të sqaruar se si do të zbatohen ndalimet e abortit. Departamenti i Shëndetit i Luizianës lëshoi ​​të hënën një listë me 25 gjendje fetale që mund të justifikojë përfundimin.

Pasiguria ligjore shton barrën mbi OB/GYN-të. Ata duhet të përgjigjen për të lindur foshnjat 24 orë në ditë, urgjencat janë emocionalisht stresuese dhe praktikuesit përballen me disa nga më të lartat normat e padive për keqpërdorime dhe kostot shoqëruese të sigurimit.

Qeveria federale ka thënë Shtetet e Bashkuara kanë nevojë për 9,000 më shumë OB/GYN dhe se mungesa do të arrijë në 22,000 deri në vitin 2050.

Në Michigan, një e vjetër, paraKaprolli Ndalimi i abortit u rinovua pas vendimit të Gjykatës së Lartë. Ndalimi i afërt ka bërë që Tim Johnson, një veteran i kujdesit për shtatzëninë me rrezik të lartë në Michigan Health, të konsiderojë largimin nga shteti. Edhe pse është 73 vjeç dhe nuk bën më aborte me zgjedhje, ai ende trajton pacientë dhe nuk është gati të dalë në pension. Nëse ndalimi i abortit në Michigan qëndron, ai mund të shkojë në Maryland për të praktikuar, tha ai.

“Unë gjithmonë kam thënë nëse (Kaprolli u përmbys) shpejt si kjo, do të ishte tmerrësisht shkatërruese, “tha ai, “Ne po fillojmë të kuptojmë se sa vërtet përçarës është.”Source link

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five + 11 =

RECOMMENDED NEWS

FOLLOW US

BROWSE BY CATEGORIES

BROWSE BY TOPICS

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.